درحالیکه تحقیقات نشان میدهد که اختلال میل جنسی زنان بیشتر از مردان است ( ۴۳ درصد از زنان و ۳۱ درصد از مردان به برخی از اختلالات عملکرد جنسی دچار میشوند)، بسیاری از زنان از صحبت در این باره دچار تردید بوده و یا خجالتزده میشوند. خوشبختانه اکثر اختلالات عملکرد جنسی قابل درمان هستند. بنابراین مهم است که مشکل خود را با پزشک و یا همسر خود در میان بگذارید.
مشکل جنسی یا اختلال میل جنسی زنان ، مشکلی است که در طی هر مرحلهی چرخهی پاسخ جنسی، مانع رضایت جنسی فرد یا زوج میشود. چرخهی پاسخ جنسی دارای چهار مرحله است: برانگیختگی، پلاتو (قبل از ارگاسم)، ارگاسم، فرونشینی
چه چیزی موجب اختلال میل جنسی زنان میشود؟
اختلال میل جنسی معمولا نتیجهای از عوامل فیزیکی و روانی است.
عوامل فیزیکی:
بسیاری از شرایط فیزیکی و یا پزشکی ممکن است موجب به وجود آمدن مشکلاتی در عملکرد جنسی افراد شود. این شرایط شامل دیابت، بیماری قلبی، بیماریهای عصبی، عدم تعادل هورمونی، یائسگی و همچنین بیماریهای مزمنی چون بیماریهای کلیوی، نارسایی کبد، مصرف بیش از حد الکل و یا مواد مخدر میباشد. علاوه بر این عوارض جانبی برخی داروها، از جمله برخی از داروهای ضدافسردگی میتواند میل و عملکرد جنسی را تغییر دهد و موجب اختلال میل جنسی زنان و یا مردان شود.
عوامل روانی:
این عوامل معمولا شامل استرس و اضطراب مرتبط با کار، نگرانی در رابطه با عملکرد جنسی، مشکلات زناشویی – جنسی و یا مرتبط با روابط زناشویی، افسردگی، احساس گناه و یا اثرات مخرب یک ضایعهی روانی جنسی در گذشتهی فرد، میباشد.
معمولا چه افرادی در معرض اختلال میل جنسی هستند؟
مردان و زنان هر دو در معرض اختلالات جنسی قرار میگیرند. مشکلات جنسی در بزرگسالان در سنین مختلف روی میدهد. این مشکلات معمولا در افراد مسنتر شایعتر است که ممکن است به دلایل ضعف جسمانی افراد در سنین بالاتر باشد.

اختلال عملکرد جنسی چگونه بر زنان اثر میگذارد؟
مشکلات رایج در عملکرد جنسی زنان شامل موارد زیر میشود:
- میل جنسی مهار شده: که به کمبود یا فقدان میل جنسی زنان مرتبط است. عوامل بسیاری میتوانند بر این نوع اختلال میل جنسی زنان اثر بگذارند. از جمله این عوامل میتوان به تغییرات هورمونی، شرایط پزشکی و درمانی ( برای مثال سرطان و شیمی درمانی)، افسردگی، بارداری، استرس و خستگی، اشاره کرد. خستگی از روالهای منظم و تکراری جنسی نیز ممکن است از شور و شوق به داشتن این رابطه بکاهد. از طرفی سبک زندگی همچون شغل و مراقبت از کودکان نیز ممکن است بر این اختلال میل جنسی زنان موثر باشد. برای درمان استرس و اضطراب میتوانید از مشاوره اینترنتی و آنلاین فولفکر بهرهمند شوید.
- ناتوانی در تحریک شدن: برای زنان ناتوانی در تحریک شدن فیزیکی در طول فعالیت جنسی اغلب شامل لوبریکاسیون ناکافی واژن میشود. علاوه بر این این ناتوانی ممکن است مربوط به اضطراب و یا تحریک ناکافی باشد. همچنین در حال انجام تحقیقاتی بر روی چگونگی مشکلات گردش خون در واژن و تاثیرات آن بر روی تحریکپذیری هستند.
- فقدان ارگاسم یا اوج لذت جنسی: این مورد ممکن است ناشی از مهار جنسی، بیتجربه بودن، کمتجربگی و عوامل روانی مانند احساس گناه، اضطراب و یا آسیبها و سوء استفادههای جنسی گذشته باشد. سایر عوامل موثر بر فقدان ارگاسم ممکن است تحریک ناخوشایند، داروهای خاص و یا بیماریهای مزمن باشد.
- مقاربت دردناک: درد در طول مقاربت میتواند ناشی از مشکلات متعددی باشد، از جمله این مشکلات میتوان به آندومتریوز، تودهی لگن، کیست تخمدان، التهاب واژن، وجود بافت زخم ناشی از جراحی و یا بیماریهای مقاربتی، اشاره کرد. وضعیتی که واژینیسموس نامیده میشود انقباض دردناک و ناخواستهی عضلات است که واژن را احاطه میکند. این اتفاق ممکن است در زنان به دلیل ترس از دخول و یا تجربههای تلخ گذشته اتفاق بیفتد.
چگونه اختلال میل جنسی زنان تشخیص داده میشود؟
برای درمان اختلال میل جنسی زنان پزشک معمولا با آزمایشات فیزیکی و ارزیابی کامل علائم آغاز میکند. پزشک ممکن است معایناتی بر روی لگن و تشخیص سلامتی اندامهای تولید مثل انجام دهد. علاوه بر این ممکن است هرگونه آزمایشی که ممکن بر اختلال میل جنسی زنان موثر باشد انجام دهد.
ارزیابی نگرش شما نسبت به رابطهی جنسی و همچنین بررسی سایر عوامل (مانند ترس، اضطراب، آسیبهای جنسی، سوء استفادههای قبلی، مشکلات در روابط، مصرف مواد و یا الکل) به پزشک کمک خواهد کرد که مشکل اصلی شما را شناسایی کند و درمان مناسب را به شما ارائه دهد.
چگونه اختلال میل جنسی زنان درمان میشود؟
رویکرد ایدهآل برای درمان اختلال عملکرد جنسی در زنان شامل یک کار تیمی مناسب بین زن، پزشک و روانشناس است. برای مشاوره اینترنتی و درمان اکثر انواع مشکلات جنسی و درمان مشکلات فیزیکی و روانی ذکر شده از مشاوران و متخصصان مجرب فولفکر کمک بگیرید. سایر روشهای درمان بر روی موارد زیر تمرکز دارند:
- ارائهی آموزش: آموزش در مورد آناتومی بدن انسان، عملکرد جنسی و تغییرات طبیعی مربوط به پیری، همچنین رفتارهای جنسی و پاسخهای مناسب، ممکن است به زنان کمک کند تا بر اضطراب ناشی از عملکرد جنسی خود غلبه کند.
- افزایش تحریکات: این مورد ممکن است شامل استفاده از ابزارهای تحریک کننده برای ایجاد تغییر در روند تکراری رابطهی جنسی فرد باشد.
- ارائهی تکنیکهای حواسپرتی: فانتزیهای غیرشهوانی و یا شهوانی، تمرینات مقاربتی، انجام ورزشهای آرامشبخش برای دور کردن اضطراب و استرس.
- تشویق به رقتارهای تحریک کننده: این گونه رفتارها میتوانند همچون ماساژ روح میزان تحریکپذیری افراد را بالا برند و به رابطهی درست طرفین کمک کنند.
- کاهش میزان درد: استفاده از قرارگیری درست افراد در طی رابطهی جنسی به شکلی که زن بتواند کنترل فرایند را در دست داشته باشد میتواند به کاهش درد کمک کند. روانکنندههای واژن میتوانند به کاهش درد ناشی از اصطکاک کمک کنند و حمام گرم نیز قبل از مراقبت میتواند به آرامش روان کمک کند.
- مشاور و روانشناس خانواده میتواند در کاهش تنشهای موجود در زندگی با اطرافیان کمک شایانی در مبتلا نشدن به بیماریهای روحی و روانی داشته باشد.
آیا اختلال میل جنسی زنان قابل درمان است؟
موفقیت در درمان اختلال عملکرد جنسی زنان بستگی زیادی به علت اصلی این مشکل دارد. مشکلات فیزیکی و شرایط برگشتپذیر معمولا چشمانداز درمانی خوبی دارند. اختلالات خفیف که به علت استرس و اضطراب به وجود آمدهاند معمولا با مشاوره و مراجعه به روانشناس قابل درمان است. با کمک مشاور ازدواج میتوانید در خصوص زندگی با افراد دارای اختلالات در مهمترین تصمیم زندگی خود نظر و راهنمایی یک متخصص را همیشه همراه خود داشته باشید تا ازدواجتان شکست نخورد و منجر به طلاق نشود.
چه زمانی باید به پزشک و یا روانشناس مراجعه کنیم؟
بسیاری از زنان هر از گاهی با مشکلات جنسی مواجه میشوند. اما زمانی که این مشکلات و اختلالات پایدار شدند و یا در طولانی مدت با شما همراه بودند ممکن است مشکلات بزرگی برای شما و رابطهی زناشوییتان به وجود آورند و تاثیرات منفی در زندگیتان داشته باشند. بنابراین اگر احساس کردید که مشکلات شما بیش از اندازه پیشروی کردهاند و احساسات و زندگی زناشویی شما را احاطه کردهاند حتما به پزشک و یا روانشناس مراجعه کنید.
برای شروع مشاوره و درمان میتوانید روی دکمه سبز رنگ مشاوره کنید را لمس کنید.